SamenHaags op de Volvo Ocean Race, 3 kandidaten in beeld

Even voorstellen Krishan Amrawat loopt via Watermakers stage bij de Volvo Ocean Race. Zij heeft het bijzonder naar haar zin en werkt mee aan diverse projecten als eventmaker bij Vonk Beach.
In februari 2018 startte Krishan met het SamenHaags programma en zij hoopt in september het programma met succes af te ronden. Wat zij vooral leuk vindt aan het programma zijn de gezelligheid en de ruimte die zij krijgt om de Nederlandse taal te leren en te begrijpen. Krishan stroomde in op taalniveau A0 heeft bij uitstroom taalniveau A2. Zij is zelfs twee taalniveaus omhoog gegaan!

Abdi- Aziz groeide op in Somalië en spreekt naast zijn moederstaal ook Amharic (taal in Ethiopië) en Engels. Hij is vanaf de eerste dag van SamenHaags deelnemer. Daarnaast is hij ook actief als tolk op vrijwillige basis. In die rol voert hij intakegesprekken met nieuwe Haagse burgers die bij de sociale dienst terecht zijn gekomen. Abdi- Aziz vertelt lachend dat zijn  kinderen beter Nederlands spreken dan hij en het daarom alleen al goed is dat SamenHaags bestaat. Hij vindt het jammer dat hij niet kan deelnemen aan de Zomerschool in verband met andere verplichtingen met zijn gezin.
Abdi- Aziz levert zijn bijdrage bij het Innovatiepaviljoen waar hij de exposanten helpt met het op- en afbouwen van verschillende stands.

Het staat vast, Elizabeth stroomt na SamenHaags door naar een opleiding in de zorg. De uit Ghana afkomstige deelneemster rondt na de zomerperiode het SamenHaags programma af op taalniveau A2.  Zij vindt het soms nog moeilijk om te geloven dat zij verstaanbaar Nederlands spreekt. Op de Volvo Ocean Race leert zij veel mensen kennen binnen haar rol als Eventmaker hospitality. Een boodschap die zij aan nieuwe deelnemers wil meegeven is zoals zij zelf zegt, “Als ik het kan, kan jij het ook!”.

 

SamenHaags ook wat voor jou?…
Binnen het SamenHaags programma zijn wij hard op zoek naar Haagse Makkers. Met een Haagse Makker wordt de deelnemer (nieuwkomer) wegwijs gemaakt in Den Haag en leert hij/ zij de  Nederlandse taal beter kennen en gebruiken. Lees meer over Haagse Makker