SamenHaags lanceert haar zichtbaarheid!

Met vijf promotiefilmpjes laat SamenHaags zien wat zij betekent en doet voor nieuwkomers die in Den Haag wonen en de taal willen leren en spreken.

De promotiefilmpjes werden op dinsdag 22 mei gelanceerd door wethouder, Rabin Baldewsingh (sociale zaken). De wethouder benadrukte dat SamenHaags een initiatief is van Gemeente Den Haag en hiermee gevestigde nieuwkomers helpt die hun verantwoordelijkheid nemen om mee te doen in de Haagse samenleving. De promotiefilmpjes zijn online te zien en met online campagnes worden de doelgroepen daarnaast benaderd en enthousiast gemaakt.

Meedoen, sleutel tot succes!
Wethouder Baldewsingh onderstreepte bij de lancering dat veel gevestigde nieuwkomers graag willen meedoen maar dat veel inburgeringstrajecten te duur zijn en lang niet altijd de kwaliteit leveren die je zou mogen verwachten. Daarnaast moeten mensen met gebrekkige taalkennis de inburgering zelf regelen, in het Nederlands. Dit neemt veel tijd in beslag en niet elke nieuwkomer heeft ook de financiële middelen om het te kunnen betalen. Daarom biedt SamenHaags voor deze doelgroep een programma waarin de Nederlandse taal centraal staat, door middel van taalles en maatschappelijke stages.

Haagse burgers doen ook mee

Ook de Haagse burger mag meedoen, die kan zich opgeven als Haagse Makker. Samen met een deelnemer uit het programma leren zij elkaar kennen door Nederlands te spreken en de stad te verkennen. Het onderdeel Maatschappij- oriëntatie leert hen meer over de Haagse cultuur en geschiedenis. Het programma biedt ruimte voor ruim 1.000 deelnemers, die het verschil willen maken door mee te doen! Sinds de start begin 2018 hebben zich al 200 deelnemers aangemeld en onlangs hebben vier van de vijf deelnemers de taaltoets succesvol afgerond. Deelnemers volgen het programma in ‘t Haagse Huis (‘s-Gravenzandelaan 185) waar erkende docenten taalles geven.

‘t Haagse Huis staat voor iedereen open. Meedoen is de weg naar de volgende stap voor nieuwkomers en biedt zowel voor hen als Den Haag nieuwe kansen en mogelijkheden.

Klik hier voor het het filmpje van Roya.